Afla cum sa cureti de coaja oualor de tara in doar cateva secunde!
Ouale de tara sunt cunoscute pentru gustul lor autentic si aroma intensa, fiind in special alegerea celor care vor sa manance sanatos si gustos. Acestea provin de la gaini crescute in mod natural, ce beneficiaza de toata grija, nutrientii, spatiul de care au nevoie pentru a trai o viata echilibrata.
Ouale pot fi gatite intr-o multitudine de moduri, totusi, cei care le prefera fierte in gaoace, pot intampina probleme atunci cand incearca sa le curate.
Din fericire, exista cateva trucuri pe care le poti folosi si tu atunci cand incerci sa cureti oua de tara fara prea mult efort.
1. Alege ouale corect
Inainte de a trece la fiert, este esential sa stii ca ouale foarte proaspete sunt mult mai greu de curatat dupa ce sunt fierte.
Asadar, daca ai posibilitatea, foloseste ouale de tara dupa ce le-ai pastrat pentru cateva zile in frigider, deoarece coaja se va dezlipi mult mai usor de albus.
2. Fierbe corect ouale
Adauga ouale cu grjia intr-o cratita, fara sa spargi gaoacea, acopera-le cu apa rece si pune-le pe foc. Odata ce apa incepe sa fiarba, redu flacara si lasa-le la fiert timp de 9-12 minute, in functie de marimea lor. Apoi, opreste focul si lasa-le in apa fierbinte alte 2-3 minute.
3. Socul terminc
Transfera ouale sau varsa apa din cratita si toarna apa rece peste ele. Poti chiar adauga si cateva cuburi de gheata care sa raceasca si mai bine apa. Lasa-le cateva minute in apa.
Socul termic va face ca membrana de sub coaja oualor de tara sa se contracte si sa se desprinda mai usor de albus, facand coaja sa fie mult mai usor de indepartat.
4. Tehnica rostogolirii
Dupa ce ouale de tara s-au racit in apa rece, ia unul si loveste-l usor de blatul mesei, cat sa crape coaja.
Apoi, rostogoleste oul sub palma, aplicand o presiune usoara, pana cand coaja se sparge in mai multe bucati mici. Acum, ar trebui sa poti indeparta gaoacea de pe ou cu usurinta.
5. Foloseste o lingurita
Daca ouale sunt inca dificil de decojit dupa aplicarea trucurilor de mai sus, poti folosi o lingurita. Dupa ce ai crapat oul de tara, introdu cu grija marginea linguritei intre coaja si membrana si misc-o cu grija in jurul albusului, desprinzand coaja.
Consumul de oua de tara aduce cu sine multiple avantaje care se reflecta atat in calitatea gustului, cat si in beneficiile pentru sanatate. Spre deosebire de ouale comerciale, ouale de tara provin, de obicei, de la gaini crescute in mod natural, fara a fi expuse la antibiotice sau hormoni de crestere. Acest lucru se traduce printr-un continut mai bogat in nutrienti esentiali, cum ar fi omega-3, vitamine si antioxidanti.
In plus, gustul oualor de tara este descris ca fiind mai bogat si mai intens. In esenta, optand pentru ouale de tara, nu doar ca te bucuri de un produs mai gustos, dar investesti si intr-o alegere sanatoasa pentru corpul tau.
Daca esti in cautarea unui mod in care sa iti imbunatatesti alimentatia si in acelasi timp sa sustii micii producatori, Ograda Verde este bacania online la care ar trebui sa apelezi.
Comanda acum si descopera aroma autentica a produselor de tara de la Ograda Verde!