Verighete: simbolism, tradiții și tendințe  

Estimated read time 6 min read

Poate că nu există bijuterii în lume care să fie comparabile ca popularitate cu o verighetă. Acest simbol al căsătoriei este cunoscut pe toate continentele, deși nu întotdeauna în forma cu care suntem obișnuiți. 

Ce înseamnă aceste verighete și de ce sunt tratate cu atâta respect în întreaga lume? Se crede oficial, că obiceiul de a oferi inele metalice celor dragi își are originea în Egiptul antic. Au fost purtate pe inelar, deoarece acolo se presupunea că trece un nerv care duce direct la inimă. Mai târziu, acest obicei a fost adoptat de grecii antici, iar după ei de către romani. Cel puțin așa spune Plutarh.

Ce este verigheta și ce semnifică aceasta?

Verigheta este un simbol al căsătoriei, acceptată în multe culturi și credințe. Semnificația principală a inelului de logodnă este infinitatea tuturor lucrurilor: dragoste, fidelitate, viață pe pământ (adică continuarea prin urmași). 

Ezoteriștii adaugă că verighetele servesc ca amulete atât pentru purtătorii lor individuali, cât și pentru relațiile de familie. Tradiția purtării verighetei datează de mii de ani. Adevărat, bărbații au început să le poarte constant relativ recent, în secolul XX, dar aceasta este o cu totul altă poveste.

Dacă o fată găsește o verighetă, semnele populare prezic o căsnicie fericită în curând. Și trebuie să crezi în prevestiri bune, deoarece, abia atunci ele devin realitate. Istoria și tradițiile verighetei sunt în multe privințe contradictorii. 

Grosimea lor ne-a ascuns multe evenimente semnificative și schimbări în aspectul inelelor, dar acest lucru nu le împiedică să fie cele mai recunoscute simboluri ale căsătoriei. Chiar și adepții culturilor care nu sunt inerente obiceiului de a schimba verighete, încep încetul cu încetul să găsească farmecul în această tendință romantică.

Descoperă Eleganța Subtilă a Verighetelor Fine – Colecția Noastră Exclusivă

Tendințe la modă în materie de verighete

Verighetele de aur clasice sunt ideale pentru cei care aderă la stilul tradițional de nuntă și doresc să organizeze evenimentul în conformitate cu toate canoanele. Avantajul incontestabil al verighetei este versatilitatea, deoarece sunt potrivite atât pentru mirese, cât și pentru miri. 

Dar ar fi ciudat să credem că designerii nu decid să aducă note proaspete bijuteriilor obișnuite. Acum oferă în mod activ verighete aur alb și verighete în combinații cu diferite tipuri de aur într-un singur produs, adăugându-le diferite pietre și jucându-se cu formele.

Modelele de verighete subțiri clasice sunt nemuritoare și sunt întotdeauna relevante. Se disting prin linii laconice simple și reținere în decorare. Verighetele subțiri elegante, au un design clasic și vor arăta întotdeauna bine în orice imagine, subliniind frumusețea și eleganța. Proprietarii unor astfel de bijuterii sunt, de regulă, oameni echilibrați, cu bun gust. 

Poți alege modele de verighete aur alb elegante la modă, care se distinge prin dragostea pentru stilul clasic sau modern. Mulți designeri și bijutieri nu sunt indiferenți la farmecul romantic al bijuteriilor din aur alb. Produsele noi în acest stil se caracterizează prin referiri la cele mai bune tendințe din trecut, care au rezistat timpului. Aceste bijuterii tradiționale atrag atenția tuturor. Tendințele modei schimbătoare nu afectează alegerea verighetelor albe, acestea fiind întotdeauna preferate, indiferent de sezon. 

Aurul alb foloseşte aditivi pe baza de paladiu, nichel si argint, de unde și culoarea albă. Această culoare este mai albă decât aurul roșu sau galben, dar nu este 100% albă. Prin urmare, foarte adesea aurul alb este acoperit suplimentar cu un strat de rodiu (metal din grupa platinei), care are o culoare perfect albă. 

Un alt motiv pentru care aurul alb este folosit la realizarea modelelor de verighete aur  alb, este capacitatea de a sublinia puritatea diamantelor, care sunt foarte des folosite pentru verighete, deși prețul lor este mult mai mare. 

Preț verighete. Verighete subțiri

Verighetele din aur alb cu diamante au fost întotdeauna semnul distinctiv al oamenilor de succes. Ele au subliniat favorabil statutul proprietarilor lor, iar albul, pe cât posibil, este potrivit pentru diamante. Cu cât sunt mai simplu, cu atât sunt mai confortabile și mai elegante. Acesta este motto-ul la care aderă majoritatea viitoarelor cupluri. Și acest lucru are sens, pentru că de obicei verigheta este un ornament pentru fiecare zi. 

Chiar și cei care nu folosesc cel mai adesea alte bijuterii, nu își scot niciodată verighetele. Prin urmare, atât modelele pentru bărbați, cât și cele pentru femei trebuie să fie cât mai confortabile, fără margini ascuțite sau unghiulare. 

Nu este un secret pentru nimeni că în bijuterii, nu metalul prețios în sine este cel mai apreciat, ci designul produsului, care este interesant, concis, atractiv. Moda este schimbătoare, iar cuplurile tinere se uită cu ușurință la verighetele din aur alb, creând noi tradiții. Nu trăim doar într-o eră a schimbării, ci și într-o eră a noilor tradiții și tendințe.

Nu poți ști dinainte un preț verighete aur alb, deoarece prețul acestora poate fi influențat de mai multi factori. Factorul principal este puritatea metalului. Cel mai pur aur este cel de 24 de carate, aceasta fiind forma cea mai pură. 

Atunci când se creează bijuterii, aurul este adesea aliat cu alte metale pentru a-i crește durabilitatea. De aceea, prețul unei verighete este influențat de puritatea aurului. Al doilea factor care influențează prețul unei verighete subțiri din aur alb este greutatea inelului. Prin urmare, prețul unei verighete subțiri poate fi mai puțin costisitor față de modelele de verighete mai grele.

Cel de-al treilea factor care influențează prețul unei verighete, este marca și designul acesteia. Există modele verighete aur alb de la branduri și designeri de bijuterii cunoscuți la prețuri mult mai mari. Mai mult decât atât, modelele unicat, se găsesc la un preț foarte mare. 

Poți alege modele verighete subțiri mai simple care sunt destul de accesibile la preț. Important este să ții cont de preferințele personale și de buget atunci când alegi verighete.