Audi RSQ8: cum să conduci cel mai puternic SUV al Audi

Estimated read time 6 min read

Audi RSQ8 este o mașină de care oricine se poate bucura, această mașină are un sistem inteligent 48V mild hybrid, sistemul având avantajul faptului că poate fi foarte ușor de controlat. Mașina oferă o serie de experiențe dinamice, viteza maximă pe care o poate prinde ajungând până la 250 km/h, ea fiind crescută la 280 km/h sau chiar 305 km/h. 

În ceea ce privește exteriorul acestei mașini, acesta este unul sportiv, el fiind accentuat de pasajele evazate ale roților, dar și designul specific al barierelor de protecție. Eleronul și ampatamentul lat sunt alte caracteristici ale acestei mașini cu adevărat speciale. 

De ce Audi RSQ8 este o mașină atât de apreciată?

În ceea ce privește interiorul unui Audi RSQ8, acesta este rafinat, el având o mulțime de elemente specifice gamei RS. Se mai poate alege și un pachet opțional RS Design Red, acesta ieșind în evidentă prin accente atractive la interior care îl fac să fie apreciat de o mulțime de șoferi. 

Având o putere enormă, ea fiind transpusă în mod ingenios pe șosea, Audi RSQ8 are o tracțiune integrală permanentă quattro având diferențialul sport quattro opțional. Se distribuie în acest fel cuplul separat pentru fiecare roată.

Sistemul iese și el în evidență prin faptul că este completat optim de direcția integrală, dar și de suspensiile pneumatice adaptive sport. Acestea au și reglaje specifice gamei RS, lucru care conferă mașinii o stabilitate ridicată, dar și o agilitate pe care orice șofer și-o dorește.

Puterea acestui Audi RS Q8 2022 este și ea una impresionantă și anume că sistemul de tracțiune integrală și transmisie tiptronica cu 8 trepte ajută mult din acest punct de vedere. Se asigură așadar un dinamism în formă pură. 

Pe lângă aceste lucruri, această mașină mai are în dotare și tehnologii inovatoare și anume sistemul electromecanic opțional de echilibrare este și el activ, acest sistem fiind o funcție care ajută la optimizarea conduitei dinamice a mașinii, mai ales dacă este să vorbim despre viraje. Un avantaj din acest punct de vedere este că aveți posibilitatea daca vă doriți să adaptați setările acestei mașini cu Audi drive select. Puteți pune aceste setări în funcție de nevoile voastre, folosind un buton RS Mode de pe volan.

Pachetul de design este unul specific gamei RS și anume că inserția neagră strălucitoare face că această mașină să iasă ușor în evidență. De asemenea bandoul orizontal cu finisaj de carbon și terminațiile ovale cu design RS ale sistemului de evacuare sunt și ele apreciate. 

Accentele spectaculoase integrate în designul frontal al automobilului completează aspectul general al acestei mașini, de aceea ea este o opțiune importantă pentru o persoană care dorește să se bucure de toate aceste lucruri.

Cum se conduce un Audi RSQ8?

În ceea ce privește modul de a conduce un astfel de Audi RSQ8, experiența este una cu adevărat unică, și anume că te vei simți foarte bine la volanul acestei mașini. Direcția este una precisă, iar frânele sunt și ele foarte puternice, de aceea vei putea să te bucuri din acest punct de vedere.

Există chiar și un sentiment de intimitate și conexiune cu mașina, ea ieșind în evidență prin puterea, dar și prin tehnologia de care dă dovadă. Vă puteți bucura de ceea ce se întâmplă în fața voastră la volanul acestei mașini și veți avea mereu o stare de bine atunci când luați decizia de a o conduce.

Suspensia pneumatică adaptivă a acestei mașini o face să se simtă foarte bine, iar posibilitatea de a comuta cu ușurință între două moduri RS configurate individual este un alt atribut al mașinii. În acest fel, puteți fi siguri de faptul că o astfel de mașină vă oferă o experiență inedită de condus, iar dacă o veți alege, veți lua o decizie excelentă.

Performanță Extremă Audi RSQ8: Review și Specificații – Descoperiți Experiența de Condus

În ceea ce privește volanul acestui Audi RSQ8, el are o atingere extrem de plăcuta, scutindu-vă de a fi nevoie să vă întindeți pentru a apăsă butonul de Drive Select. La viteză mare, direcția pe toate roțile se simte cel mai bine și anume că vei simți faptul că mașina este stabilă din toate punctele de vedere. Pe lângă acest lucru, vei avea parte de acest avantaj chiar și în oraș atunci când încerci să-ți parchezi mașina. Vei avea parte așadar de beneficiul unui cerc de viraj strâns pe o mașină atât de mare.

Sistemul de stabilizare este așadar un important punct de avut în vedere atunci când ai în vedere o astfel de mașină. Aderența este în mod clar un punct forte în ceea ce privește această mașină, lucru care o face extrem de impresionantă din acest punct de vedere.

Care este prețul acestei mașini?

Din punctul de vedere al acestui Audi RSQ8 preț, vorbim despre o mașină care depășește suma de 100.000 de euro pe Plus-Auto.ro. Cu toate acestea însă, în ceea ce privește standardul, beneficiați de suspensia pneumatică adaptivă specifică RS. De asemenea, mai aveți și direcție pe toate roțile, precum și un diferențial sport quattro, dar și stabilizare electromecanică activă. Jantele mașinii au specificații de bază de 22 de inchi din aluminiu cu 10 spițe.

Edițiile Carbon Black au jante de 23 inchi, acestea având cinci spițe în negru lucios, iar edițiile Vorsprung au 23 de inci, de culoare negru antracit, finisajul fiind unul diamant.

Mai aveți la dispoziție și două opțiuni de culoare dintre care să alegeți. În interior, specificațiile Carbon Black, precum și Vorsprung primesc pachetul de design RS. Veți avea acces așadar și la cusăturile contrastante roșii, dar și gri pe janta volanului. 

De asemenea, mai aveți covorașele, maneta selectorului de viteză, dar și centurile de siguranță incluse. Selectorul de viteze, căptușeala, precum și consola centrală a acestui Audi RSQ8 sunt îmbrăcate în Alcantara.

Specificațiile de baza sunt așadar un motiv pentru a alege această mașină, dar daca veți opta pentru acestea, atunci veți avea de-a face cu o mașină caracterizată printr-o agresivitate sporită, care poate că nu este pe placul unor anumite persoane. Cu toate acestea, mașina este o alegere excelentă pentru o persoană care dorește să se bucure de toate performanțele pe care ea le oferă, aceasta fiind o opțiune ideală din acest punct de vedere.