Cele mai bune zone în care să îți cumperi o casă cu curte în București

Estimated read time 3 min read

Achiziționarea unei case cu curte în București poate să fie o investiție valoroasă și o experiență de viață plină de satisfacții. Alegerea zonei potrivite pentru locuința ta este crucială pentru a te bucura de confort, accesibilitate și calitatea vieții.

1. Bucureștii Noi

Bucureștii Noi este o zonă în continuă dezvoltare, situată în partea de nord a orașului. Aici poți găsi o varietate de case cu curte în diferite stiluri arhitecturale, de la case tradiționale la vile moderne. Zona beneficiază de acces facil la mijloacele de transport în comun, centre comerciale, parcuri și școli. Este o opțiune populară pentru familiile care caută o locuință spațioasă într-o zonă în creștere. Vei găsi atât de multe case de vânzare aici încât cu siguranță vei identifica cel puțin una care ți se potrivește și în care îți vei dori imediat să te muți.

2. Pipera

Pipera este cunoscută pentru zonele rezidențiale de lux și infrastructura modernă. Aici găsești numeroase vile elegante și case cu curte în complexuri rezidențiale securizate. Pipera oferă acces rapid la aeroport, școli internaționale, centre comerciale și parcuri. Este o zonă preferată de expații și de cei care doresc un stil de viață luxos.

3. Cotroceni

Cotroceni este o zonă istorică și pitorească din București, situată în apropierea centrului orașului. Casele cu curte din Cotroceni se bucură de arhitectură clasică, străzi liniștite și acces facil la Parcul Carol și la Palatul Cotroceni. Aici vei găsi o combinație de tradiție și confort modern.

4. Băneasa

Băneasa este o zonă rezidențială în dezvoltare rapidă, situată în apropierea Aeroportului Internațional Henri Coandă. Casele cu curte din Băneasa oferă spațiu generos, iar zona este înconjurată de natură, cu lacuri și parcuri. De asemenea, vei avea acces la centre comerciale precum Băneasa Shopping City.

5. Dorobanți

Dorobanți este situată în centrul orașului și este cunoscută pentru casele elegante și arhitectura de epocă. Zona oferă acces la restaurante, magazine de lux și viața de noapte vibrantă a orașului. Este o alegere potrivită pentru cei care doresc să trăiască într-o locuință cu istorie și farmec.

6. Iancu Nicolae (Pipera Nord)

Iancu Nicolae, cunoscută și sub numele de Pipera Nord, este o zonă de lux situată în nordul Bucureștiului. Aici vei găsi vile spațioase și case cu curte în complexuri rezidențiale exclusive. Zona oferă un stil de viață exclusivist, cu acces la școli internaționale, terenuri de golf și spații verzi.

7. Grivița

Grivița este o zonă mai puțin cunoscută, dar în creștere, situată în partea de nord-vest a orașului. Casele cu curte din Grivița sunt o opțiune accesibilă pentru cei care caută spațiu și liniște, dar care doresc în același timp să fie aproape de centrul orașului.

Înainte de a lua o decizie cu privire la achiziționarea unei case cu curte în București, este important să faci o cercetare amănunțită și să iei în considerare nevoile și preferințele tale. Fiecare zonă are propriile sale caracteristici și beneficii, astfel încât să găsești locuința potrivită pentru tine și familia ta.