5 moduri prin care să îți pregătești copilul de începutul unui nou an școlar

Estimated read time 4 min read

Chiar dacă temperaturile nu anunță venirea toamnei, data din calendar spune altceva. Probabil pentru toată lumea care a fost sau este încă elev, finalul vacanței de vară a venit cu emoții și dorința de a opri timpul în loc. Dacă vrei să îți pregătești copilul corespunzător pentru începutul anului școlar, mai jos vei găsi o listă cu 5 idei pe care să le ai în vedere pentru a pune totul la punct.

       Iată cele 5 lucruri de care să ții cont când vine vorba de începutul școlii! 

1.    Planifică programul de somn

Ar fi indicat să restabilești programul de somn al copilului tău cu puțin timp înainte de a începe școala, deoarece e posibil ca acesta să aibă dificultăți când va reveni la vechiul program. Calculează acest program astfel încât cel mic să aibă cel puțin 8 ore de somn, iar înainte de culcare ajută-l să se relaxeze și să aibă activități care nu implică ecranele, precum citit, meditat, ascultat muzică.

2.    Fă un plan săptămânal

Dacă începe școala, probabil vor începe și activitățile extra, precum meditații, sporturi sau alte hobby-uri. Cu toții știm că e foarte sănătos să faci sport, iar această modalitate ar fi cea mai eficientă pentru o dezvoltare sănătoasă a copilului tău și o metodă bună de a-și consuma energia. Când stabilești ce activități va avea cel mic, ar fi indicat să ții cont și de orarul de la școală, de dorințele lui și ar fi bine să nu aibă un program foarte aglomerat, pentru a avea timp și de odihnă, teme și relaxare.

3.    Achiziționează rechizitele necesare

Fie că ții cont de lista de rechizite primită de la școală sau cumperi ce consideri că este necesar, ar fi bine să faci aceste achiziții împreună cu cel mic. În acest mod el își va alege produsele preferate, iar astfel șansele ca mediul de învățare să fie unul mai plăcut și atrăgător vor crește. În plus, pe site-ul CRTBirotica.ro găsești o gamă de rechizite școlare foarte variată și potrivită pentru toate gusturile și buzunarele. Mai mult decât atât, dacă alegi să faci cumpărături online vei economisi timp și e posibil să economisești și bani.

4.    Organizează spațiul de învățare

Pentru a avea parte de concentrare și productivitate sporită, este foarte important să organizezi spațiul de învățare cât mai eficient. Un loc luminos și liniștit îl vor ajuta pe cel mic să aibă rezultate cât mai bune la școală.

5.    Ocupă-te și de vestimentație

Pe lângă toate aspectele pe care trebuie să le pui la punct, mai este și îmbrăcămintea. În funcție de școală, elevii poartă uniformă sau nu, dar chiar și așa bluzele de culoare albă sunt comune mai peste tot, deci ai putea cumpăra în avans aceste piese vestimentare. Poți achiziționa pentru cel mic și un echipament sportiv pentru orele de educație fizică și în funcție de nevoi și preferințe, cumpără-i haine noi sau adaptează-i actuala garderobă.

În concluzie, chiar dacă a început deja noul an școlar, este important ca toate detaliile să fie puse la punct pentru ca atât cel mic, căt și voi părinții să începeți această etapă cu dreptul.

Sursă foto: pexels.com