Verificări esențiale înainte de a achiziționa o mașină second hand ieftină

Estimated read time 6 min read

Maşinile second hand au devenit încet, încet o alternativă excelentă pentru cei care vor să îşi cumpere rapid maşina dorită, dar nu au suficienţi bani pentru una nouă. O maşină second-hand a avut unul sau mai mulţi proprietari în trecut, este reparată şi merge perfect, ştii sigur că toate problemele pe care le-ar fi putut avea au fost remediate.

Oferte tot mai bune pentru vânzări auto second hand ieftine

Preţurile sunt mai mici, ai multe firme care se ocupă de vânzări auto second hand ieftine, ofertele sunt din ce în ce mai bune pe măsură ce preţurile scad şi cererea este tot mai mare, sunt mai multe maşini second hand disponibile în piaţă.

De cele mai multe ori un preţ mai mic îţi atrage atenţia la maşinile second hand, dar poate avea şi un aspect pozitiv, şi unul negativ. Dintr-o perspectivă pozitivă, un preţ mai mic la o maşină second hand înseamnă şi un buget mai mic pentru maşină, bani mai mulţi pentru îmbunătăţiri sau pentru alte accesorii pentru maşină. 

Din perspectiva negativă, un preţ prea mic la maşinile second hand înseamnă şi eventuale defecte şi probleme pe care nu le vei descoperi când iei maşina, dar de care te vei lovi oricum după ce o foloseşti o perioadă. Ca să eviţi multe surprize neplăcute trebuie să te ocupi de câteva verificări esențiale înainte de a achiziționa o mașină second hand ieftină.

Descoperă Ocazia Perfectă – Vânzări Auto Second Hand Ieftine de Încredere!

Istoricul maşinii, verificare tehnică amănunţită, test drive

Stabileşte ce fel de maşină vrei şi ce nevoi reale ai. Ca să nu cumperi maşina care nu ţi se potriveşte deloc încearcă să îţi dai seama ce fel de şofer eşti, unde vei folosi maşina, la ce vei folosi maşina, pe ce distanţe vei folosi maşina.

 • Verifică istoricul maşinii second hand

Înainte să cumperi un autoturism de la firma care se ocupă de vânzări auto second hand ieftine cere şi verifică istoricul maşinii. Aşa vezi dacă au fost accidente şi reparaţii, ce s-a întâmplat cu maşina, dacă a fost în service şi pentru ce, ce probleme au mai apărut. Nu încheia nicio tranzacţie până când nu parcurgi tot istoricul maşinii, oricât de stufos ar fi el.

 • Solicită un test drive

Este cea mai simplă modalitate ca să vezi cât de bine te simţi la volan, dacă ţi se potriveşte maşina şi ce defecţiuni ascunse are. Ia cu tine şi nu mecanic cu experienţă care să îţi atragă atenţia la zgomote, vibraţii, la modul cum merg frânele, la transmisie şi la cutia de viteze, la motor şi răspuns la input din partea şoferului. Mergi cu maşina pe distanţe cât mai lungi, mergi şi ziua, dar şi noaptea, fă cât mai multe manevre.

 • Fă o verificare tehnică amănunţită într-un service

Mergi cu maşina în service înainte să închei un contract cu firmele care se ocupă de vânzări auto second hand ieftine, evaluează maşina şi vezi dacă are şi ITP făcut şi dacă nu au fost probleme în trecut cu ea. Este cel mai bine să fii în service când faci astfel de verificări şi nu pe o stradă oarecare pentru că acolo ai toate instrumentele şi echipamentele necesare pentru testare şi rezultate clare.

Actele maşinii, verificare preţ, uzură, sisteme electrice şi electronice

 • Verifică actele maşinii

E important să ştii că nu ai probleme legate de proprietate, de legalitatea actelor, că nu ai şi datorii sau probleme juridice grave când îţi cumperi maşina preferată de la firma de vânzări auto second hand ieftine.

 • Verifică uzura interioară şi partea electrică şi electronică

Vezi cum arată scaunele, partea de jos, cea de deasupra capului, cât de bine este întreţinut şi curăţat. Nu uita de sistemele electrice şi electronice, de care va depinde confortul din maşină şi siguranţa la volan.

 • Verifică şi seria de şasiu şi de motor, starea roţilor, anvelopelor

Seria de şasiu şi de motor sunt esenţiale pentru orice maşină, ele nu trebuie să fie alterate şi trebuie să fie intacte. Roţile şi anvelopele nu trebuie să prezinte urme mari de uzură, crăpături sau orice fel de defecte mecanice vizibile.

 • Verifică preţurile din piaţă

Nu accepta primul preţ cerut, compara preţurile de la maşini asemănătoare de la alte firme, dealeri, vezi care ar fi preţul corect şi scade sume de bani în funcţie de problemele depistate la test drive şi la verificările din service.

 • Citeşte recenziile clienţilor

Până să cumperi o maşină second hand București este bine să parcurgi rapid şi recenziile şi părerile clienţilor care au mai luat maşini din parcurile auto de care eşti şi tu interesat. Vei vedea experienţa avută de fiecare client în parte, îţi dai seamă pe loc de calitatea serviciilor oferite.

 • Verifică dacă există garanţie şi pe ce perioadă

La orice achiziţii auto SH primeşti şi garanţie şi trebuie să o cauţi şi să o soliciţi. Cu cât perioada pe care se oferă garanţia este mai mare, cu atât mai bine.

Kilometrajul şi aspectele legale

 • Atenţie mare şi la toate aspectele legale: Înainte să semnezi orice fel de contracte de cumpărare citeşte tot, inclusiv ce scrie cu litere mai mici şi alt tip de font, vezi ce clauze sunt, nu semna orbeşte nimic, oricât de mare încredere ai în vânzător.
 • Atenţie la kilometraj: Dacă este prea mic faţă de cât de uzată este maşina s-a umblat la el, dacă este prea mare, iar nu este bine, pentru că s-ar putea să nu fie real şi nu te poţi baza pe el. Un kilometraj corect va reflecta şi uzura fizică a maşinii second hand pe care o vei cumpăra.

Acestea ar fi cele mai importante verificări de făcut înainte să cumperi maşini second hand ieftine. Dacă le bifezi pe toate şi lucrurile arată bine şi în realitate, dar şi pe lista ta poţi cumpăra liniştit maşina dorită.