TOP 5 mituri despre cursurile de engleza

Engleza este una dintre cele mai folosite limbi din lume, iar abilitatea de a vorbi fluent este necesara atat pe plan personal, cat si profesional. Chiar daca a fost si este invata de milioane de oameni, exista mai multe mituri cu privire la aceasta limba, mituri care descurajeaza foarte multe persoane cand vine vorba de inscrierea la cursuri engleza. Continua sa citesti si vezi daca invatarea limbii engleze este atat de dificila pe cat te asteptai!

Mitul 1: este foarte greu sa inveti engleza

Unul dintre cele mai raspandite mituri pe care le vei auzi este ca engleza este o limba foarte greu de invatat. Desi este adevarat ca vei intalni reguli gramaticale complexe si un vocabular vast, cu expresii si cuvinte care provoaca deseori confuzie, adevarul este ca engleza este o limba accesibila.

Cursurile de engleza sunt locul perfect in care poti dezminti acest mit. Alaturi de profesori cu experienta care inteleg provocarile si dificultatile celor care abia incep sa se familiarizeze cu engleza, vei vedea cat de usor si rapid vei incepe sa comunici cu alti oameni, chiar si cu vorbitorii nativi ai acestei limbi. 

Mitul 2: vorbitorii de limba engleza trebuie sa aiba un accent impecabil

Cu toate ca este de dorit ca pronuntia ta sa fie inteligibila, faptul ca nu poti pronunta din prima unele cuvinte nu trebuie sa te descurajeze.

Engleza este o limba raspandita global cu accente si dialecte diverse. Vei vedea ca cei care vorbesc engleza in India vor suna complet diferit fata de cei din Scotia.

Asadar, nu te panica si exerseaza. Alaturi de profesorul si colegii de la un curs de limba engleza ai sansa de a-ti exersa cat mai mult pronuntia, astfel incat sa te poti exprima cat mai clar.

Mitul 3: Numai tinerii pot invata limba engleza

Unii oameni considera ca limbile straine pot fi invatate doar de copii, datorita capacitatii lor de a asimila cantitati mai mari de informatie rapid. Cu toate acestea, indiferent de varsta, adultii pot invata o noua limba cu usurinta.

In acest caz, trebuie sa stii ca vei gasi intotdeauna cursuri de engleza pentru persoane de toate varstele, cursuri care ofera materiale si activitati potrivite fiecarui cursant in parte.

Mitul 5: poti invata engleza participand doar la cursuri de engleza

Contrar asteptarilor, invatarea limbii engleze se extinde cu mult dincolo de limitele salii de clasa. In timp ce cursurile de limba engleza sunt un mediu de invatare structurat, interactiv, in care elevii sunt incurajati sa invete mai mult, interactiunea cu limba engleza si in afara salii de curs este si ea la fel de importanta si folositoare.

Interactionand cu cat mai mult continut in limba engleza, cum ar fi carti, filme, muzica, podcasturi, dar si folosind aplicatiile de invatare a limbilor straine, iti vei exersa cititul, scrierea si vorbirea, astfel accelerand procesul de invatare.

Asadar, cursurile de engleza sunt resurse foarte folositoare pentru orice persoana care vrea sa invete acesta limba, indiferent de varsta. Aminteste-ti ca engleza nu este imposibil de invat si ca apeland la indrumarea profesorilor vei putea stapani acesta limba in cel mai scurt timp.

La centrul de limbi straine Bsmart gasesti toate resursele de care ai nevoie pentru a invata engleza in cel mai eficient mod posibil. Inscriete-te la un curs de limbi straine si incepe sa inveti chair acum!