Ești studentă și îți dorești să devii independentă financiar? Ia în considerare aceste 3 propuneri

Estimated read time 4 min read

Se știe că a fi student nu e ușor, mai ales ca fată. Cheltuielile de îngrijire sunt costisitoare, iar adăugate la costul chiriei, misiunea unei domnișoare cochete de a se concentra pe învățătură și a rămâne cu aceleași standarde de întreținere este dificilă. Cu toate acestea, vârsta majoratului vine cu o serie de libertăți care te pot face ușor ușor să te desprinzi de sub aripa părinților și să devii independentă, continuând să îți permiți toate mofturile: de la vacanțe exotice la ultimele trenduri în materie de haine.

Iată 3 domenii prin care să devii independentă financiar ca studentă

1.      HoReCa

Industria poate fi o opțiune excelentă pentru studenții care doresc să câștige bani suplimentari. Acest domeniu include restaurante, cafenele, baruri și alte afaceri care oferă mâncare și băuturi. Industria horeca este în mod constant în căutare de personal, mai ales pentru pozițiile de ospătar, barman sau bucătar. Munca în această arie de activitate poate fi o experiență excelentă de învățare și te poate ajuta la dezvoltarea unor abilități importante, cum ar fi comunicarea, gestionarea timpului și munca în echipă. De asemenea, programul de lucru este flexibil, iar unii angajatori oferă beneficii suplimentare, cum ar fi reduceri la mâncare și băuturi.

2.      Online

Una dintre cele mai bune modalități de a câștiga bani este prin intermediul joburilor online, care îți permite să îți gestionezi programul de lucru în funcție de timpul disponibil și să îți ajustezi programul de învățare. Un domeniu popular și extrem de bănos este un loc de muncă în domeniul videochatului, unde ai libertatea de a-ți face programul exact cum își dorești. Pe gloria-agency.ro găsești toate informațiile de care ai nevoie, la fel și datele de contact unde poți să-ți prezinți CV-ul. Aici poți lua decizii legate de activitatea ta și limitele pe care le preferi, lucrând într-un mediu confortabil și plăcut pentru toată lumea.

3.      Evenimente

Industria de evenimente este una  înfloritoare, cu o gamă largă de poziții disponibile pentru studenți. De la promoteri până la hostess, oricine poate să-și găsească exact postul care i se potrivește, în funcție de abilitățile de comunicare și aspectul fizic. Dacă ai înălțimea de peste 1,70m și o figură prietenoasă, cu siguranță ar trebui să faci parte din acest domeniu. Postul de hostess este responsabil de primirea oaspeților și de asigurarea unei experiențe plăcute pentru aceștia pe durata evenimentului, fie că este vorba de o expoziție, nuntă, petrecere privată sau un eveniment de deschidere a unui local sau magazin. Există multe avantaje în a lucra ca hostess în industria de evenimente, printre care se numără asistarea la diverse evenimente interesante, socializarea cu oameni profesioniști din mai multe domenii și evident crearea unui program de muncă după nevoile tale, având libertatea să participi la evenimente specifice.

În concluzie, există multe modalități prin care o studentă poate deveni independentă financiar. În funcție de timpul pe care dorește să-l dedice învățatului, raportat cu timpul petrecut la muncă, există câte o soluție pentru orice tip de program. Alege metoda care ți se potrivește și devino independentă financiar! În sfârșit ai ocazia să nu mai depinzi de banii de la părinții tăi și ai libertatea de a alege să-i cheltui exact cum îți dorești.

Sursa foto: pexels.com