Resurse online gratuite pentru studenții care învață programare

Estimated read time 3 min read

Dacă ești student și înveți programare, există o mulțime de resurse online gratuite care îți pot ajuta să-ți îmbunătățești abilitățile și cunoștințele în acest domeniu. De la tutoriale video la platforme interactive de învățare, există o varietate de opțiuni disponibile pentru a te ajuta să înveți programare și să avansezi în cariera ta. În acest articol, vom discuta despre câteva dintre cele mai bune resurse online gratuite pentru studenții care învață programare.

  1. Codecademy: Codecademy este o platformă online de învățare a programării care oferă o varietate de cursuri interactive gratuite pentru începători. Pe platformă poți învăța limbaje de programare populare, cum ar fi Python, JavaScript, Ruby și multe altele. De asemenea, Codecademy oferă și cursuri mai avansate pentru programatori experimentați care doresc să-și îmbunătățească abilitățile.
  2. edX: edX este o platformă online de învățare care oferă cursuri gratuite de la universități de top din întreaga lume. Pe platformă găsești o gamă largă de cursuri legate de programare, de la introducere în programare la cursuri avansate de inteligență artificială și machine learning.
  3. Coursera: Coursera este o altă platformă de învățare online care oferă cursuri gratuite de la universități și organizații de top din întreaga lume. Coursera oferă o varietate de cursuri de programare, inclusiv cursuri despre limbaje de programare populare, precum și despre subiecte mai avansate, cum ar fi securitatea cibernetică și dezvoltarea web.
  4. Khan Academy: Khan Academy este o platformă online gratuită de învățare care oferă tutoriale video, probleme practice și exerciții de programare. Pe platformă poți învăța limbaje de programare, precum JavaScript, HTML, CSS și SQL.
  5. FreeCodeCamp: FreeCodeCamp este o organizație non-profit care oferă o varietate de resurse gratuite de învățare a programării, inclusiv cursuri și exerciții practice. FreeCodeCamp oferă, de asemenea, oportunități de voluntariat și practică pentru studenții care doresc să-și îmbunătățească abilitățile în timp ce lucrează la proiecte reale.

Există o mulțime de resurse online gratuite pentru studenții care învață programare. Fie că alegeți să luați un curs online, să urmăriți tutoriale video sau să lucrați la exerciții practice, aceste resurse pot fi o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți abilitățile și de a avansa în cariera voastră în domeniul programării.