Implanturile dentare – întrebări și răspunsuri despre procedura de înlocuire a dinților pierduți

Estimated read time 4 min read

Dinții pierduți pot afecta nu numai aspectul zâmbetului, ci și funcția masticatorie și sănătatea generală a cavității bucale. Pentru a înlocui dinții lipsă, implanturile dentare sunt o opțiune populară și eficientă. În cazul în care vă gândiți să efectuați o procedură de implant dentar, puteți avea multe întrebări.

Implanturile dentare sunt o opțiune populară și eficientă pentru înlocuirea dinților pierduți. Un implant dentar este o ancoră de titan sau de ceramică care este plasată în osul maxilar sau mandibular și care servește drept bază pentru o coroană dentară, un pod dentar sau chiar pentru proteza dentară. Implanturile dentare sunt concepute pentru a simula aspectul, funcția și senzatia dinților naturali și pot ajuta pacienții să obțină o dantură sănătoasă și frumoasă.

În acest articol, vă vom răspunde la cele mai frecvente întrebări referitoare la procedura de implant dentar.

  1. Ce este un implant dentar?

Un implant dentar este un dispozitiv medical fabricat din titan sau alte materiale biocompatibile, care este inserat în osul maxilar sau mandibular pentru a înlocui rădăcina unui dinte pierdut. Pe suprafața implantului se va monta o coroană dentară, o punte sau o proteză dentară.

  • Cum funcționează un implant dentar?

Implantul dentar este inserat în osul maxilar sau mandibular și lasat să se integreze în osul timp de câteva luni. După ce osul s-a unit cu implantul, un dinte artificial sau o coroană dentară este fixată deasupra implantului prin intermediul unui conector.

  • Cât durează procedura de implant dentar?

Durata procedurii poate varia în funcție de complexitatea cazului și de numărul de implanturi dentare necesare. De obicei, procedura durează între o oră și două ore.

  • Este procedura de implant dentar dureroasă?

Majoritatea pacienților care au efectuat o procedură de implant dentar nu au simțit durere în timpul procedurii, deoarece se utilizează anestezie locală. Durerea după procedură este de obicei ușoară și poate fi gestionată cu analgezice.

  • Există riscuri asociate cu procedura de implant dentar?

Orice intervenție chirurgicală poate prezenta riscuri, cum ar fi infecția, sângerarea sau deteriorarea nervilor sau a țesuturilor. Cu toate acestea, riscurile sunt reduse dacă procedura este efectuată de un medic dentist experimentat și dacă pacientul urmează instrucțiunile postoperatorii.

  • Cine este candidatul ideal pentru procedura de implant dentar?

Candidații ideali pentru procedura de implant dentar sunt persoanele sănătoase, cu suficient os în maxilar sau mandibular pentru a susține implantul. De asemenea, pacienții trebuie să aibă o bună igienă orală și să fie dispuși să aibă grijă de implanturile dentare în mod corespunzător.

  • Care este durata de viață a unui implant dentar?

Implanturile dentare pot dura o viață întreagă cu o îngrijire adecvată, cum ar fi o igienă orală adecvată și vizite regulate la medicul dentist pentru evaluare.

Implanturile dentare oferă numeroase avantaje față de alte opțiuni de înlocuire a dinților, cum ar fi protezele dentare sau podurile dentare. Deoarece implanturile dentare sunt plasate direct în os, ele ajută la prevenirea pierderii osoase și la menținerea integrității structurale a maxilarului și a mandibulei. De asemenea, implanturile dentare pot ajuta la prevenirea problemelor asociate cu protezele dentare, cum ar fi iritații, inflamații sau disconfort.

Înainte de a decide să vă plasați un implant dentar, este important să discutați cu medicul dentist despre toate opțiunile disponibile și să stabiliți un plan personalizat de tratament. Implanturile dentare sunt o opțiune durabilă și eficientă pentru înlocuirea dinților pierduți și pot ajuta la îmbunătățirea aspectului, funcției și sănătății dentare și generale.

Vrei sa iti recastigi zambetul perfect? In cabinet stomatologic Cris Smile Studio, te asteptam sa descoperi avantajele procedurii de inserare a unui implant dentar. Este o metoda moderna, eficienta si sigura de a-ti reface dantura. Beneficiezi de tehnologie de ultima generatie si de o echipa de medici stomatologi cu experienta si profesionalism. Nu mai amana sa iti recastigi zambetul perfect, programeaza-te acum la Cris Smile Studio!

021.423.00.72 sau 0723.918.404

Str. Malcoci, nr.2, Bl. 36, sc.B, parter, Ap.59, Sector 5, Bucuresti