Găzduire WordPress: ce este și de ce să o alegi pentru site-ul tău?

Estimated read time 6 min read

Când ai un site şi vrei să îl poţi gestiona uşor şi să intervii foarte simplu asupra sa, fără să ai prea multe cunoştinţe tehnice vei apela la WordPress Hosting, un tip de găzduire web foarte popular astăzi, care îţi dă acces la servere pregătite pentru a rula WordPress şi la o echipă de specialişti care sunt gata să te ajute cu orice fel de probleme legate de găzduire WordPress. 

Ce se înţelege prin găzduirea WordPress?

WordPress Hosting este un tip de web hosting special configurat şi gândit pentru a găzdui un site WordPress. Orice plan de găzduire WordPress bun va optimiza site-ul WordPress în aşa fel încât să aibă viteza mare de încărcare, să îndeplinească toate cerinţele de performanţă şi aşteptările, folosindu-se de caracteristici precum caching, backup-uri, stocare amplă, lăţime de bandă adecvată. 

În general avem planuri de WordPress Hosting ce oferă instalarea rapidă şi simplificată WordPress, actualizări automate şi scalabilitate, plus suport tehnic excelent.

Tipuri de Hosting WordPress

Dacă discutăm despre găzduire WordPress vom avea, la fel ca la orice fel de servicii de web hosting, mai multe tipuri care au avantajele lor şi pe care trebuie să le treci în revistă înainte de a face o alegere.

Gazduire WordPress: Performanta si Stabilitate Garantata pentru Site-ul Tau

Shared WordPress Hosting

Preţurile sunt mici pentru acest tip de hosting, dar ai acelaşi server şi resurse care sunt împărţite între mai mulţi utilizatori care au acces la serverul respectiv şi implicit site-urile vor împărţi şi ele acelaşi server. Sunt ceva probleme cu shared hosting-ul, ai performanțe care pot varia foarte mult mai ales când traficul este mai mare pe unul dintre site-urile găzduite.

Găzduire dedicată WordPress

Fiecare site are serverul sau, deci şi resurse separate la care va avea acces mereu doar el. Performanţa şi viteza de încărcare a site-urilor cu servere dedicate sunt mult îmbunătăţite faţă de varianta anterioară de hosting WordPress, stabilitatea serverului şi accesului la el este mai mare. Costul este mai mare pentru astfel de servicii, mentenanţa este mai dificilă, dar merită investiţia pentru că ai mereu uptime excelent şi site-ul funcţionează perfect.

Virtual private server WordPress Hosting

O găzduire WordPress ceva mai complicată este cea VPS WordPress Hosting. Este o combinaţie inteligentă între shared şi dedicated hosting, ai o partiţie virtuală doar pentru site-ul tău, cu resursele aferente, doar stocarea de bază este împărţită cu alţi utilizatori care au site-uri pe server. Providerul de servicii de hosting se ocupă de mentenanţă, costurile sunt reduse faţă de alte soluţii de găzduire web.

Cloud WordPress Hosting 

Seamănă cu VPS Hosting-ul, doar că se folosesc mai multe servere virtuale şi stocarea este în Cloud. Se poate alege localizarea ideală a serverelor, site-ul se va încărca mult mai repede la accesare. Este un tip de hosting WordPress ce permite o scalabilitate mult mai eficientă, poţi să te gândeşti la stocare mai multă, la lăţime de bandă mai mare sau la RAM mai mult alocat când ai nevoie.

Managed WordPress Hosting

Pentru cei care cauta viteze mari pentru servere şi site-uri şi caching tip server side, „managed hosting”-ul este soluţia ideală. Ai hardware superior faţă de alte tipuri de hosting, deci şi servicii hosting mai multe, securitate îmbunătăţită. Este vorba de o versiune îmbunătăţită de shared hosting, toate optimizările sunt făcute special pentru WordPress, poate susţine trafic ridicat mai ales dacă ai afaceri mari.

Ce include gazduirea WordPress şi principalele avantaje

Ce este inclus într-un plan WordPress Hosting? Instalarea WordPress, domeniu gratuit, certificat SSL gratuit, actualizări automate WordPress, restaurare site şi backup automate, migrare website gratuită, securitate WordPress garantată, performanţă, versatilitate garantate, caching avansat.

De ce să alegi găzduirea WordPress pentru site-ul tău? Ai control total asupra site-ului tău, poţi să îl gestionezi mereu foarte simplu, faci ce schimbări vrei, ai suport dedicat mereu. Plus că site-ul se mişcă mai bine, se încarcă rapid, ai viteze mari şi optimizări permanente făcute, doar WordPress ca soluţie CMS este încărcat pe server, resursele sunt folosite cu eficienţă maximă, actualizările se vor instala mai rapid.

Securitatea este mai bună dacă alegi găzduirea WordPress, servere WordPress, providerul de servicii de hosting se va concentra doar pe WordPress şi pe serverele WordPress în aşa fel încât toate problemele şi atacurile să fie rezolvate rapid şi site-ul să funcţioneze în continuare.

Găzduirea WordPress asigură şi uptime foarte bun, de până la 100%, ştii că te bazezi mereu pe site şi pe accesarea lui la orice oră. Providerul de servicii de hosting se va ocupa de tot ce ţine de administrare şi de actualizări, de backup, securitate, nu trebuie să îţi faci probleme legate de toate acestea, tu te ocupi doar de conţinut. Şi performanţele generale vor fi mai bune dacă apelezi la găzduirea WordPress, firmware-ul, hardware şi software-ul vor fi verificate şi optimizate în aşa fel încât hostingul WordPress să funcţioneze excelent de fiecare dată.

Este foarte uşor să adaugi certificatele SSL când ai WordPress Hosting, managementul site-ului este foarte simplu, ai control panel simplificat, totul este automat, backup sau actualizări, scalabilitatea şi robusteţea site-urilor găzduite pe servere optimizate WordPress vor fi mereu puncte forte ale acestui tip de găzduire. Costurile sunt reduse faţă de alte tipuri de găzduire, migrarea site-urilor este mult mai simplă faţă de alte tipuri de găzduire.

Acestea ar fi, pe scurt, motivele pentru care merită să investeşti în WordPress Hosting. Alegerea unei astfel de soluţii de hosting va ţine cont şi de planurile oferite de provideri, de resursele la care ai acces odată ce închei contracte şi la tipurile de servere, specificaţiile lor tehnice.