Cum să-ți îmbunătățești cunoștințele de tehnologie: cele mai bune resurse online gratuite

Tehnologia este într-o continuă evoluție, iar pentru a rămâne actualizat și a-ți îmbunătăți abilitățile, este important să găsești resurse de învățare adecvate. Din fericire, există o mulțime de resurse online gratuite care pot ajuta în această privință. În acest articol, vom explora cele mai bune resurse online gratuite pentru a-ți îmbunătăți cunoștințele de tehnologie.

  1. Codecademy

Codecademy este o platformă online gratuită de învățare a programării, care oferă cursuri de la nivel de începător la nivel avansat în diferite limbaje de programare, cum ar fi HTML, CSS, JavaScript, Python și multe altele. Cursurile lor sunt structurate în mod clar și interactiv, astfel încât să poți învăța și să exersezi în același timp.

  1. Khan Academy

Khan Academy este o platformă gratuită de învățare online, care oferă cursuri într-o gamă largă de subiecte, inclusiv matematică, știință și tehnologie. Pe lângă cursurile de programare, Khan Academy oferă și cursuri de informatică, care acoperă subiecte precum algoritmi, structuri de date și teoria grafurilor.

  1. edX

edX este o platformă de învățare online gratuită, care oferă cursuri de la universități de top din întreaga lume, precum MIT, Harvard și Stanford. Pe edX, poți accesa cursuri într-o varietate de subiecte, inclusiv tehnologie, programare și informatică. În plus, platforma oferă certificate de la universități pentru completarea cu succes a cursurilor.

  1. Coursera

Coursera este o altă platformă de învățare online gratuită, care oferă cursuri de la universități de top din întreaga lume. Cursurile lor sunt structurate în module și includ exerciții și teste pentru a ajuta la consolidarea cunoștințelor. Pe Coursera, poți accesa cursuri de programare, dezvoltare web și multe altele.

  1. MIT OpenCourseWare

MIT OpenCourseWare este o platformă online gratuită care oferă acces la cursurile și materialele didactice de la Massachusetts Institute of Technology (MIT). Pe această platformă, poți accesa cursuri într-o gamă largă de subiecte, inclusiv informatică și tehnologie. Cursurile lor sunt structurate în mod clar și oferă materiale didactice detaliate și teste practice.

  1. YouTube

YouTube este o resursă gratuită excelentă pentru a-ți îmbunătăți cunoștințele de tehnologie. Există o mulțime de canale pe YouTube care oferă tutoriale, ghiduri și alte resurse pentru a învăța programare, dezvoltare web, design grafic și multe altele. Unele canale populare includ FreeCodeCamp, Traversy Media și The Coding Train.