Ce este botoxul si ce beneficii are?

Estimated read time 3 min read

Ce este botoxul?

Botox este denumirea farmaceutica a toxinei botulinice, o substanta creata de bacteria Clostridium botulinum. In nenumarate clinici de estetica medicala din intreaga lume se foloseste astazi tratamentul de injectare botox, acesta avand rolul de a bloca temporar muschii faciali vizati si astfel de a estompa ridurile si liniile fine. Tratamentul este recunoscut pe scara larga ca fiind atat sigur, cat si eficient.

Folosind botox, poti preveni crearea si adancirea ridurilor faciale. Dupa doar cateva zile de la injectarea botoxului, toate ridurile din zona tratata vor fi mai putin vizibile.

Botoxul iti poate imbunatati si atenua aspectul:

  • ridurilor din zona dintre sprancene;
  • ridurilor de pe frunte;
  • zonei din coltul exterior al ochiului (unde se formeaza laba gastii);
  • ridurilor de pe decolteu.

De asemenea, tratamentul poate oferi un lifting moderat al sprancenelor sau al buzei superioare.

Beneficiile tratamentului de injectare cu botox

Fiind unul dintre cele mai populare tratamente anti-imbatranire, beneficiile botoxului includ:

  • timp scurt de tratament (dureaza in jur de 20 de minute);
  • este minim invaziv;
  • efecte secundare minime;
  • nu necesita timp de repaus la domiciliu (pacientul isi poate relua activitatile obisnuite imediat dupa procedura);
  • rezultate cu aspect natural.

Este sigur tratamentul de injectare cu botox?

Da! Botoxul este singurul tratament aprobat de FDA (Food and Drug Administration) care elimina temporar ridurile, imbunatatind semnificativ calitatea pielii. De asemenea, este unul dintre cele mai cercetate tratamente medicale din lume, fiind aprobat pentru o multime de utilizari, cum ar fi tratarea migrenelor, tratarea hiperhidrozei (a transpiratiei excesive), tratarea strabismului, estomparea ridurilor si diminuarea spasmelor musculare.

Pot observa cei din jur ca cineva a avut parte de un tratament de injectare cu botox?

Medicii experimentati in efectuarea acestui tratament stiu cum si unde sa administreze doza de botox in asa fel incat pacientii sa aiba parte de rezultate cu aspect natural. Este important ca fiecare pacient sa isi pastreze in continuare flexibilitatea de exprimare a fetei, astfel incat sa se vada daca este suparat, fericit sau trist. Cu o doza optima de botox bazata pe anatomia sa individuala, fiecare pacient poate avea in continuare aceleasi expresii faciale fara a-si forma sau adanci ridurile.

Cand se observa rezultatele tratamentului cu botox?

De obicei, pacientii observa primele efecte dupa 5-7 zile de la efectuarea injectiilor. Cu toate acestea, poate dura pana la 2 saptamani pentru o eficacitate deplina. De aceea, este recomandabil ca tratamentul sa fie efectuat cu cel putin 2-3 saptamani inainte de orice eveniment important.

Cat timp sunt vizibile rezultatele botoxului?

In general, rezultatele acestui tratament dureaza in jur de 4-6 luni. Cu tratamente repetate, se poate prelungi durata rezultatelor tratamentului.