Cum poti amenaja o garsoniera pentru a te bucura de confort intr-un spatiu mic?

Estimated read time 3 min read

Pentru a se simti bine in locuinta lor, indiferent cat de mare este aceasta, oamenii trebuie sa o amenajeze dupa bunul plac, dar si practic, astfel incat sa ii evidentieze toate atuurile si sa maximizeze pe cat posibil spatiul disponibil. Altfel spus, aspectul estetic si cel practic sunt la fel de importante.

Ofertele de vanzare pentru garsoniere in Bucuresti sunt numeroase, la fel cum este si cererea. Acestea sunt locuintele potrivite fie pentru persoanele singure sau batrani, fie pentru cei cu venituri foarte mici, dar care isi doresc o casa a lor. Indiferent ca este o locuinta proprie sau inchiriata, modul in care este amenajata o garsoniera influenteaza insa foarte mult starea de spirit si confortul locatarilor sai.

De ce aspecte ar trebui sa se tina cont in amenajarea unei garsoniere?

Pentru orice spatiu de locuit trebuie sa se aleaga un stil de amenajare, de care sa se tina cont in alegerea si amplasarea tuturor elementelor de decor. Cand vine vorba despre o garsoniera, cei de la SudRezidential spun ca de obicei aceasta trebuie sa indeplineasca mai multe functii.

Chiar daca spatiul de gatit si de baie sunt separate, camera este una singura atat pentru zi, pentru activitatile profesionale, cat si pentru seara, pentru odihna. Drept urmare, este esential ca aceasta sa poata indeplini cu succes aceste functii.

In consecinta, se recomanda adoptarea unui stil cat mai simplu, minimalist si practic. De asemenea, piesele de mobilier ar trebui sa fie alese din categoria celor multifunctionale, cum este de exemplu, o canapea extensibila, potrivita atat pentru timpul petrecut in timpul zilei, in fata televizorului, cat si pentru somn.

Lumina este si ea un aspect foarte important pentru a crea impresia unui spatiu mai mare si confortabil, motiv pentru care ar trebui sa se adopte tehnici si metode prin care incaperea sa dispuna de lumina naturala o mare parte din timpul zilei. Pentru a spori senzatia de spatiu, se pot folosi oglinzile, ca obiecte decorative, mai ales ca exista foarte multe modele frumoase pe piata.

Culorile sunt si ele un criteriu care pot imbunatati amenajarea unei garsoniere. Tinand cont ca este vorba despre un spatiu mic, este recomandat sa se aleaga culori deschise, pale, atat pentru pereti, cat si pentru piesele de mobilier. Cei care iubesc culorile puternice nu trebuie sa renunte complet la acestea, ci pot alege sa vopseasca un singur perete in culoarea preferata sau sa se foloseasca de obiectele de decor pentru a crea accente colorate in camera.

Ce piese de mobilier sunt potrivite pentru o garsoniera?

Dupa cum este mentionat si mai sus, in articol, cele mai potrivite sunt piesele de mobilier multifunctionale. Acestea pot fi canapele extensibile, mese care se pot transforma in birouri, scaune stivuibile.

De asemenea, scaunele sau fotoliile fara brate sunt mai potrivite intr-un spatiu mic, la fel cum sunt si rafturile verticale sau dulapurile cu usi glisante. Toate acestea vor ajuta sa se reduca din spatiul necesar pentru a le folosi, iar amenajarea sa fie una placuta si cu gust.