Noi oportunitati de munca si integrare pentru persoanele vulnerabile, in Sectorul 2. Se infiinteaza o Brutarie sociala!

Estimated read time 2 min read

[ad_1]

Edilii Sectorului 2 informează că au început demersurile pentru înființarea unei o întreprinderi sociale, o brutărie cu magazin propriu pentru vânzarea produselor de panificație. Această brutărie socială va fi organizată în parteneriat cu o organizație nonprofit cu experiență în domeniul economiei sociale.

 Totodată, la sediul brutăriei sociale se vor putea organiza şi programe de calificare profesională pentru anumite categorii de persoane vulnerabile.

 Scopul acestui proiect să fie ajutate persoanele greu angajabile să îşi găsească un loc de muncă, în special:

– persoanele neșcolarizate

– persoanele fără acte de identitate definitive

– persoanele de etnie romă

– tinerii post instituționalizați sau proveniți din sistemul de protecție

– tinerii care nici nu lucrează, nici nu sunt într-o formă de învățământ etc.

– şomerii

IMPORTANT: Brutăria socială va avea sediul pe Bulevardul Gării Obor  nr. 14,  la parterul unui bloc, acolo unde Primăria Sectorului 2 administrează un spaţiu de 210 metri pătrați. Acest spațiu a fost folosit în trecut ca sediu secundar pentru plata impozitelor locale.

* Primul pas spre înființarea brutăriei sociale este schimbarea destinației imobilului și trecerea lui în administrarea DGASPC Sector 2.

În acest sens, în ultima şedinţă a Consilului Local din acest an a fost aprobat proiectul de hotărâre privind solicitarea acordului Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru schimbarea destinaţiei imobilului.

Articolul Noi oportunitati de munca si integrare pentru persoanele vulnerabile, in Sectorul 2. Se infiinteaza o Brutarie sociala! apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link