Finantare de aproape 250 de milioane de lei pentru moderizarea retelei de termoficare din capitala

Estimated read time 2 min read

[ad_1]

Primăria Capitalei a obținut o finanțare nerambursabilă de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în valoare totală de 242.072.922 de lei pentru modernizarea a 30 km de rețea de termoficare din Capitală.

Așa cum informează municipalitatea, suma reprezintă 85% din valoarea totală a lucrărilor, restul de 15% fiind din surse proprii.

Au fost selectate pentru înscrierea în program 4 din cele 7 obiective, cu o lungime totală a conductelor de 30 km.

***Cele 4 obiective pentru care am obținut cofinanțare sunt:

-Obiectivul 1 – Magistrala 1 Sud – Pantelimon – 12 km – în lucru

-Obiectivul 3 – Magistrala II Sud Mihai Bravu –  9 km – în etapa de evaluare a ofertelor depuse în cadrul licitației

-Obiectivul 4 – Magistrala II – III Grozăvești– 11 km – în lucru

-Obiectivul 5 – Magistrala Progresu Berceni – 7,8 km – în lucru

În ceea ce privește celelalte 3 obiective ale proiectului, 2 au fost executate în proporție de 95%, iar ultimul se află în execuție, cu un stadiu de realizare de 70% – șantierul deschis în zona Ferentari.

Programul Termoficare este implementat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în perioada 2019 – 2027 și este un Program multianual de finanțare a investițiilor pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea și extinderea sau înființarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică a localităților.

Articolul Finantare de aproape 250 de milioane de lei pentru moderizarea retelei de termoficare din capitala apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link