GHID DE CĂLĂTORIE ÎN GRECIA

Estimated read time 6 min read

Ghidul tău de călătorie suprem pentru Grecia, cu sfaturi și lucruri de văzut și lucruri de făcut în Grecia. Excelent pentru călătorii pentru prima dată și cei care se întorc.

Călătoria în Grecia este întotdeauna o idee bună. Cu o coastă rafinată presărată cu numeroase golfuri, golfuri și peninsule, Grecia și insulele sale sunt destinația de vis pentru călători.

Plajele cu nisip alb, de pe insulele grecești, privesc peste  mările albastre limpezi ale Mediteranei, iar satele întinse văruite în alb se agață de stâncile înalte cu vedere la Marea Egee.

Vile, orașe, biserici, forturi, moschei, sate fantomă, porturi antice și orașe cu cartiere vechi au fiecare povești și istorii fascinante care așteaptă să fie explorate. 

Aceste sfaturi de călătorie în Grecia vă vor ajuta să vă planificați următoarea vacanță.

Lucruri De Văzut Și De Făcut În Grecia

 1. Faceți drumeții prin monoliții din Meteora pentru a explora incredibilele mănăstiri antice așezate sus pe stânci.
 2. Vizitați Santorini – Considerată cea mai frumoasă dintre insulele grecești, Santorini este un paradis pentru cupluri. Cu atât de multe de văzut și de făcut, ar trebui să fie pe itinerariul tău în Grecia.
 3. Explorați Costa Navarino – Vizitați luxul și frumusețea Costa Navarino, care datează de 4500 de ani, prin dominația bizantină, otomană și venețiană. Siturile arheologice sunt cu adevărat impresionante și practic fără oameni.
 4. Explorați orașul antic Atena – Acesta este unul dintre cele mai impresionante orașe din Europa. De la explorarea străzilor întortocheate până la descoperirea sitului arheologic antic, veți dori să vă acordați câteva zile aici.
 5. Retrăiește Mama Mia în Pelion, Grecia – Situată în Peninsula Pelion, această mică porțiune de paradis este o adevărată viață grecească. Dacă vrei să te simți ca un localnic și să te bucuri de cultura greacă, Pelion ar trebui să fie pe lista ta.
 6. Du-te la insula în insulele grecești : Nicio călătorie în Grecia nu ar fi completă fără a vizita cel puțin una dintre faimoasele insule grecești. Alege; Creta , Mykonos, Zakynthos, Skiathos , Kos. Toate merită vizitate.
 7. Relaxați-vă în Halkidiki – Aceasta este o zonă situată în partea de nord a Greciei și este renumită pentru amestecul său de cultură și plaje magnifice.
 8. Excursie în defileul Samaria – Ne place drumețiile și putem spune că aceasta este cu siguranță cea mai bună drumeție din Grecia. Oferă câteva vederi incredibile, precum și un antrenament.

Mâncare : mâncarea grecească este una dintre cele mai bune din lume și o puteți gusta destul de rezonabil.

 • Moussaka  – făcută din vinete, carne tocată și bechamel
 • Kabobs  – un amestec de carne și legume pe o frigărui
 • Pastitsio  – paste coapte
 • Skordostoumbi Melitzana – preparat cu o sută de căței de usturoi și vinete
 • Melitzanosalata  – o baie de vinete perfectă pentru mâncăruri cu carne
 • Tyropitakia  – produse de patiserie mici crocante umplute cu brânză feta

Cele Mai Bune Modalități De A Vă Deplasa Prin Grecia

Noţiuni de bază în Grecia : Cele mai multe zboruri zboară spre Atena, care este un hub important în Europa. Există multe zboruri directe către Atena din America de Nord și Europa.

Autobuze : Puteți călători cu autobuzul în majoritatea orașelor mari din Grecia. Puteți obține un bilet pentru toată ziua începând de la 4 euro.

Taxiuri / Uber : Taxiurile pornesc de la un tarif de bază de 2 euro și cresc cu 1 euro pe 1 km. Uber oferă în prezent Uber X sau UberTAXI în Grecia.  

Când Să Mergi În Grecia

Pentru cea mai bună vreme, cel mai bun moment pentru a vizita Grecia este din aprilie până în noiembrie.

Dar Grecia este bine de vizitat pe tot parcursul anului.

Pentru cele mai bune oferte, vizitați Grecia în timpul sezonului umăr din martie până în mai și septembrie/octombrie. Am văzut oferte uimitoare la hoteluri de lux.

Ce Să Împachetezi Pentru Grecia

Grecia este o destinație de vacanță pe tot parcursul anului, cunoscută pentru lipsa iernilor reci, cu temperaturi anuale cuprinse între 10 și 40 de grade Celsius.

Grecia are un climat tipic mediteranean, cu ierni blânde și ploioase până la veri relativ calde și uscate.

Țara poate fi împărțită în regiunile climatice nordice și sudice, prima cunoscută a avea o climă asemănătoare Balkins (ierni reci vs veri calde și umede), în timp ce cea din urmă este cunoscută pentru veri mai lungi și ierni ploioase mai blânde.

 • Pălărie   – O pălărie cu boruri largi este o necesitate, mai ales dacă faci un tur cu barca. Împachetați unul care se rulează ușor.
 • Elementele de bază ale protecției  – Alături de pălărie, călătorii ar trebui să se aprovizioneze cu elementele esențiale: protecție solară, respingător pentru țânțari/insecte care conține DEET și ochelari de soare
 • Aduceți mai mult de un costum de baie  – există o mulțime de oportunități de a înota, de la Marea Egee până la piscinele hotelului, așa că împachetați cel puțin două costume de baie între care să le puteți roti în timpul călătoriei.
 • Împachetați haine largi cu material respirabil  – acoperiți-l cu material pe care știți că va respira. Tunicile sunt o opțiune excelentă, deoarece pot fi îmbrăcate în sus sau în jos, sunt ușoare și oferă o acoperire bună. Straturile de in sunt o altă opțiune grozavă. 
 • Lăsați-vă călcâiele acasă  – străzile pietruite sunt comune în multe orașe care se întorc de-a lungul dealurilor. Tocurile și pavajul nu se amestecă așa că optează pentru pantofi, cizme și/sau sandale.
 • Articole clasice de bază  – Nu trebuie să fii o fashionistă pentru a te amesteca. Cheia este să îmbrățișezi articole cu tonuri neutre care pot fi amestecate și asortate cu ușurință. Evitați siglele, șepcile de baseball, pantalonii scurți, hanoracele, șlapii și pantofii de alergat, deoarece aceste articole țipă  turist