Cele mai frumoase locuri de vizitat in Belgia

Estimated read time 6 min read

Belgia este o țară mică, cu o personalitate mare. Acest regat din vestul Europei este o destinație de călătorie subestimată. Dar nu lăsați dimensiunea să vă păcălească, deoarece Belgia are multe de oferit. Și nu vorbim doar despre mâncare – deși salut, cartofi prăjiți, ciocolată, vafe și bere!

Fie că sunteți în căutarea de artă și cultură sau de o experiență aventuroasă în aer liber, Belgia are ceva pentru toată lumea. De la orașe elegante la orașe mici fermecătoare și de la plaje cu nisip la munți accidentați, aveți de ales atunci când vine vorba de alegerea itinerariului.

Cu atât de multe priveliști superbe și locuri interesante din care să alegi, de unde începi? De aceea am ales cele mai frumoase zece locuri de vizitat din Belgia pentru a vă ajuta să vă planificați următoarea călătorie.Harta CazareTururi Și Activități

1. Bruxelles

Bruxelles nu este doar capitala Belgiei, ci și capitala de facto a Europei. Este sediul multor organizații europene importante. Drept urmare, Bruxelles este un oraș incredibil de internațional și multicultural. Politicieni și diplomați din întreaga lume și-au făcut propriul oraș și au transformat orașul într-o metropolă plină de viață. Dar, în timp ce Bruxelles-ul este cunoscut ca un oraș al birocraților, este și o destinație turistică populară.

Bruxelles are o istorie bogată, cu arhitectură frumoasă dintr-o varietate de perioade. De la celebra piață centrală (Grand Place) cu primăria sa impunătoare până la conace elegante din secolul al XIX-lea. Și de la clădiri ciudate în stil art nouveau la zgârie-nori moderni din cartierul de afaceri. Bruxelles este, de asemenea, un oraș de artă, multe galerii profitând de prețurile de închiriere relativ mici în comparație cu Parisul din apropiere. Și cine poate uita de celebra statuie a lui Manneken Pis, băiețelul care face pipi?

2. Anvers

Acolo unde Bruxelles-ul este doar afaceri, Anvers este totul distractiv. Capitala regiunii flamande este al doilea oraș ca mărime din Belgia. Anvers se mândrește, de asemenea, cu cel mai mare port al țării, iar poziția comercială critică a făcut orașul bogat în secolul al XVI-lea. În acea perioadă, Anvers a devenit, de asemenea, un centru de artă și cultură.

Anvers este cunoscut drept orașul diamantelor, datorită poziției sale cruciale în comerțul cu diamante. Districtul evreiesc ortodox al diamantelor procesează încă 85% din diamantele netăiate din lume. Se află aproape de cea mai frumoasă clădire din Anvers: gara centrală. Această structură gotică superbă este supranumită cu dragoste catedrala feroviară.

Pentru a afla mai multe despre istoria Anversului, vizitați muzeul MAS . Iubitorii de artă își vor lua doza în Casa Rubens, unde a locuit cândva faimosul pictor belgian. Anvers este, de asemenea, o destinație excelentă pentru reginele cumpărăturilor, cu buticuri minunate de designer și, desigur, diamante.

3. Gent

Gent nu este cel mai mare oraș din Belgia, dar este unul dintre cele mai iubite. Atât localnicii, cât și turiștii cedează imediat farmecului acestui frumos oraș. De la superbul centru medieval al orașului până la barurile și buticuri la modă, Gentul este o vizită obligatorie în Belgia.

Gent este un oraș universitar cu o populație relativ tânără. Drept urmare, orașul are o atmosferă plină de viață, o viață de noapte distractivă și o scenă de artă înfloritoare. Nu există niciodată un moment plictisitor în Gent!

Explorați centrul istoric al orașului cu arhitectura sa gotică impresionantă, portul fermecător și un castel adevărat, de exemplu, cu unul dintre tramvaiele drăguțe de apă. Catedrala, care adăpostește faimoasa pictură „Adorația Mielului Mistic”, merită și ea o vizită. După aceasta, plimbați-vă pe străzile pietruite din Patershol pentru a mânca într-una dintre restaurantele la modă.

Vezi Tururi

4. Bruges

Bruges ar putea fi cel mai frumos loc din Belgia și este, fără îndoială, cel mai faimos! Acest oraș de basm atrage în jur de 8 milioane de turiști anual. Nu e rău pentru un oraș cu o populație de puțin sub 120.000 de locuitori. Ca urmare a popularității sale, Bruges se luptă cu turismul excesiv, mai ales în lunile de vară. Pentru o experiență mai relaxată, vizitați Bruges în extrasezon. Orașul este deosebit de fermecător în timpul iernii, cu o adevărată atmosferă de țara minunilor de iarnă și iluminat festiv.

Plimbarea prin Bruges se simte cu adevărat ca să faci un pas înapoi în timp. Orașul interior medieval este unul dintre cele mai bine conservate din Europa și a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 2000. Este greu să alegi repere specifice dintr-o asemenea bogăție de frumusețe, dar Biserica Maicii Domnului, Bazilica Sfântul Sânge, piața și clopotnița din secolul al XIII-lea sunt locuri absolut obligatorii.

Alăturați-vă unuia dintre numeroasele tururi sau vizitați Muzeul Historium pentru a afla mai multe despre istoria Bruges. Sau explorați singur orașul și scufundați-vă în fiecare stradă laterală pe care o vedeți, deoarece există multe nestemate ascunse de descoperit.

5. Mechelen

Pe măsură ce ajungem în unele dintre orașele mai puțin cunoscute din Belgia, Mechelen este o recomandare personală. Este un oraș mic minunat, cu un centru istoric frumos. Distanța scurtă până la Anvers îl face un loc minunat pentru o excursie de o zi sau după-amiază.

La intrarea în interiorul orașului, prima ta oprire este Grote Markt. Această piață fermecătoare este mărginită de repere precum Primăria și multe cafenele drăguțe. Mechelen este plin de arhitectură și biserici medievale, dintre care Catedrala este cea mai impresionantă. Clopotnița neterminată oferă o priveliște minunată asupra orașului. De asemenea, merită să faceți o plimbare de-a lungul canalului și prin Begijnhof și numeroasele sale curți. Iubitorii de artă se vor bucura de o vizită la Muzeul Orașului din Hof van Busleyden .