Tarta cu capsuni

Estimated read time 1 min read

Ingrediente:

Pentru aluat:

250 g faina
125 g margarina
70 g zahar
2 galbenusuri
50 ml apa
un varf de cutit de sare

Pentru umplutura:

2 oua
250 g branzica dulce
100 g zahar
200 g smantana
1 lingurita de esenta de vanilie
500 g capsuni

Numar de portii: 6

Mod de preparare pentru aluat:

  1. Intr-un bol, amestecati galbenusurile cu zaharul, apoi adaugati apa. Amestecati cu mainile faina cu margarina taiata in bucatele.
  2. Adaugati aceasta compozitie peste amestecul galbenusuri-zahar si continuati sa amestecati pana ce obtineti o compozitie omogena.
  3. Formati o bila din aluatul astfel obtinut.
  4. Alegeti o tava speciala pentru tarta cu diametrul de 25 de cm si aranjati pe suprafata acesteia hartie de copt si cateva boabe de fasole uscata. Umpleti apoi tava cu acest aluat.
  5. Introduceti aluatul in cuptor, timp aproximativ 25 de minute, la 180° C.

Mod de preparare pentru umplutura:

  1. Bateti ouale ca pentru omleta si adaugati zaharul. Amestecati bine pana ce compozitia devine albicioasa. Adaugati esenta de vanilie, smantana si branzica dulce. Amestecati bine pana ce obtineti o compozitie onctuoasa, apoi varsati-o peste aluatul din cuptor.
  2. Lasati tava in cuptor timp de 30 de minute.
  3. Intre timp, taiati capsunile in felii. Asteptati ca tarta sa se raceasca, apoi aranjati feliutele de capsune. Decorati cu frunzulite de menta.