Ingrediente:
Pentru aluat:
250 g faina
125 g margarina
70 g zahar
2 galbenusuri
50 ml apa
un varf de cutit de sare
Pentru umplutura:
2 oua
250 g branzica dulce
100 g zahar
200 g smantana
1 lingurita de esenta de vanilie
500 g capsuni
Numar de portii: 6
Mod de preparare pentru aluat:
- Intr-un bol, amestecati galbenusurile cu zaharul, apoi adaugati apa. Amestecati cu mainile faina cu margarina taiata in bucatele.
- Adaugati aceasta compozitie peste amestecul galbenusuri-zahar si continuati sa amestecati pana ce obtineti o compozitie omogena.
- Formati o bila din aluatul astfel obtinut.
- Alegeti o tava speciala pentru tarta cu diametrul de 25 de cm si aranjati pe suprafata acesteia hartie de copt si cateva boabe de fasole uscata. Umpleti apoi tava cu acest aluat.
- Introduceti aluatul in cuptor, timp aproximativ 25 de minute, la 180° C.
Mod de preparare pentru umplutura:
- Bateti ouale ca pentru omleta si adaugati zaharul. Amestecati bine pana ce compozitia devine albicioasa. Adaugati esenta de vanilie, smantana si branzica dulce. Amestecati bine pana ce obtineti o compozitie onctuoasa, apoi varsati-o peste aluatul din cuptor.
- Lasati tava in cuptor timp de 30 de minute.
- Intre timp, taiati capsunile in felii. Asteptati ca tarta sa se raceasca, apoi aranjati feliutele de capsune. Decorati cu frunzulite de menta.