Ingrediente:
12 carnaciori
800 g cartofi
2 cepe rosii
50 g unt
250 ml de vin rosu
sare si piper dupa gust
Ingrediente pentru sosul de mustar:
1 lingura de mustar iute
2 cepe mici
2 linguri de otet
300 g smantana
Numar de portii: 4
Mod de preparare:
- Tocati ceapa rosie marunt.
- Decojiti cartofii si taiati-i rondele. Puneti cartofii timp de 6 minute intr-o craticioara cu apa fierbinte si sarata. Intr-o tigaie, puneti untul la topit si adaugati rondelele de cartofi. Asezonati cu sare si piper dupa gust.
- Intr-o alta tigaie, puneti ceapa rosie tocata marunt, apoi adaugati carnaciorii. Lasati tigaia pe foc timp de 15 minute. La jumatatea timpului, adaugati vinul rosu.
- Pentru sosul de mustar, tocati ceapa marunt si puneti-o la calit intr-o tigaie. Adaugati otetul, mustarul si smantana. Lasati tigaia la foc mic timp de cateva minute.
- Carnaciorii pot fi serviti alaturi de cartofi prajti, usturoi copt si sos de mustar sau alte variante de sos