Bucuresti: Cladiri istorice, dar nu numai, cu RISC SEISMIC, consolitate prin PNRR


Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) pregătește documentațiile necesare astfel încât să poată obține finanțare europeană și în etapa a doua a PNRR. Este vorba despre alte 19 proiecte de consolidare seismică și renovare energetică a clădirilor cu risc seismic.

Declarația primarului general- Nicușor Dan: „Din cele 19 imobile, 16 sunt clădiri rezidențiale multifamiliale, iar 3 sunt clădiri monument istoric, cu mare valoare arhitecturală și culturală: Casa Suțu – Lahovary, Teatrul Municipal L.S. Bulandra, (din bd. Schitu Măgureanu) și Centrul Cultural Lumina, de pe bd. Regina Elisabeta.   

De asemenea, AMCCRS continuă parcurgerea etapelor pentru accesarea fondurilor din PNRR și a răspuns la 8 solicitări de clarificări (din 9) care vizează cele 16 proiecte depuse până în prezent.

Concomitent, se realizează auditul energetic al clădirilor (au fost auditate până acum 18 imobile rezidențiale și 3 clădiri publice) și  continuă efectuarea expertizelor tehnice a imobilelor din Capitală (12 expertize finalizate, alte 13 fiind în curs de realizare). Reamintim că AMCCRS a încheiat un acord cadru pentru expertizarea tehnică a 160 de clădiri care sunt monumente istorice sau sunt situate în zone protejate.

Sunt totodată în derulare contracte de servicii de proiectare pentru 14 imobile situate în centrul Bucureștiului, o parte din acestea având deja autorizațiile de construire obținute”.

Articolul Bucuresti: Cladiri istorice, dar nu numai, cu RISC SEISMIC, consolitate prin PNRR apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.Source link

Previous post Locuitorii Sectorului 6 pot depune cereri pentru acordarea ajutorului de incalzire. Subventia variaza in functie de venitul familiei
Next post Intalnire a conducerilor Camerelor de Comert si Industrie din Regiunea Sud-Muntenia