Zeci de amenzi si avertismente aplicate de Garda de Mediu Prahova, in august. Comisarii au facut si o sesizare a organelor de cercetare penala

Estimated read time 2 min read

[ad_1]

În perioada 01.01-31.08.2021, comisarii din cadrul GNM – Comisariatul Județean Prahova a întreprins nu mai puțin de 384 controale în domeniul poluării și biodiversității (acțiuni neplanificate, planificate și SEVESO ).

Potrivit staisticii oficiale, drept consecință, s-au aplicat:

 – 65 sancțiuni contravenționale în valoare totală de  2.182.000 mii lei;

 – 45 AVERTISMENTE ;

 –  6 sancțiuni complementare privind sistarea de activitate ;

 –  1 propunere de suspendare a Autorizației de mediu ;

 –  1 sesizare a organelor de cercetare penală.

          Controalele efectuate au acoperit majoritatea tipurilor de acțiuni de inspecție și control prevăzute de HG nr. 1005/2012 privind organizarea și funcționarea Gărzii Naționale de Mediu.

           În urma controalelor efectuate, s-au constatat nerespectări ale prevederilor HG 856/privind evidența gestiunii deșeurilor și pentru aprobarea listei cuprinzând deșeurile, inclusiv deșeurile periculoase, Legii 104/2011privind calitatea aerului înconjurător, OUG 195/2005 privind protecția mediului, Legii 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, Legea 278/2013 privind emisiile industriale, OUG 92/ 2021 privind regimul deșeurilor cu modificările și completările ulterioare, pentru care , pe lângă sancțiunile contravenționale aplicate, au fost trasate și măsuri cu termene de remediere a deficiențelor, acolo unde a fost cazul.

           În continuare ținta propusă de GNM CJ Prahova este de a organiza și desfășura activități de inspecție și control structurate în scopul atingerii obiectivelor de prevenire a poluării mediului.

Articolul Zeci de amenzi si avertismente aplicate de Garda de Mediu Prahova, in august. Comisarii au facut si o sesizare a organelor de cercetare penala a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link