Cine are nevoie de kinetoterapie? Afla daca trebuie sa beneficiezi de tratament!

Kinetoterapia este cunoscuta la nivel mondial pentru numeroasele beneficii pe care le are asupra corpului uman. Totusi, putini sunt cei care apeleaza la un tratament bazat pe kinetoterapie atunci cand ar fi cazul. De cele mai multe ori, se apeleaza la acest tip de terapie doar la recomandarea medicului de familie sau celui specialist, de regula cand deja este prea tarziu.

In Romania, se apeleaza prea tarziu la diferite forme de terapie deoarece traditia de a preveni nu este raspandita in tara – ci doar aceea de a trata afectiunile. Kinetoterapia este una dintre terapiile care au ca rol principal preventia si recuperarea medicala. Astfel, este esential sa stii cand anume ar trebui sa apelezi la aceasta.

Copiii, in perioada de crestere si dezvoltare

Kinetoterapia vizeaza si postura corespunzatoare, mai ales in randul celor mici. Copii sunt predispusi deviatiilor de la nivelul coloanei vertebrale – astfel, este important ca parintii sa fie mereu atenti la acestia. Orice schimbare la nivelul posturii copilului trebuie verificata de un medic de familie si mai apoi de un medic specialist. De cele mai multe ori, concluzia este reprezentata de necesitatea unui tratament kinetoterapeutic.

Situatii postoperatorii si posttraumatice

Dupa cum a fost mentionat, unul dintre rolurile principale ale kinetoterapiei este acela de recuperare medicala. Astfel, acest tip de terapie a devenit aproape obligatoriu in situatiile postoperatorii si posttraumatice, mai exact atunci cand pacientul si-a pierdut anumite functii ale corpului.

Tratamentul de kinetoterapie poate ameliora situatia pacientului – aducand functiile corpului in starea lor initiala sau reducand nivelul in care acestea sunt afectate de un accident sau un eveniment traumatic.

Totodata, kinetoterapia este incredibil de utila si in cazul bolii Parkinson si altor afectiuni de tip neurologic.

Recuperarea sportiva corespunzatoare

Este bine stiut faptul ca sportivii sunt predispusi accidentelor (minore) la nivelul muschilor si oaselor. Chiar si o activitate normala ii poate afecta pe acestia. Tocmai din acest motiv, cei mai multi sportivi au nevoie de kinetoterapie in permanenta.

Aceasta are rol de recuperare medicala, dar si de prevenire a viitoarelor accidentari prin consolidarea rezistentei corpului si functiilor acestora. Astfel, kinetoterapia este esentiala pentru sportivi deoarece aceasta contribuie la imbunatatirea performantei acestora pe termen lung.

Ameliorarea durerilor cauzate de afectiuni reumatologice

Coxartroza, gonartroza, osteoporoza si multe alte afectiuni reumatologice sunt insotite de dureri care nu pot fi tratate la nesfarsit cu ajutorul medicamentelor. O alternativa care devine in timp optiunea principala de ameliorare a durerilor este kinetoterapia.

Acest tip de terapie este atat de eficient incat poate ajuta pacientii care sufera de afectiunile mentionate in orice stadiu – la inceputul bolii, in diferite stadii ale acesteia, precum si dupa operatiile aferente ameliorarii sau tratarii acestora.

Dupa cum poti vedea, beneficiile kinetoterapiei sunt nenumarate. Aceasta poate fi de ajutor oricand este vorba despre o durere de muschi sau de oase (dar nu numai). Daca vrei sa afli mai multe despre cum te poate ajuta kinetoterapia, centrul Atletico Kinetic te poate ajuta!

Centrul Atletico Kinetic iti pune la dispozitie o intreaga clinica de recuperare cu servicii complete – de la kinetoterapie la crioterapie, electroterapie, hidrokinetoterapie si multe altele.