Afla mai multe
Zi de neuitat in istoria citadelei din Banat: 12 noiembrie- Timisoara, intaiul oras iluminat electric din Europa
[ad_1] În luna noiembrie a anului 1884, cuceritoarea Timișoara devenea primul oraș cu iluminat public stradal electric din Europa. Cele 731 de lămpi electrice, odată...
Targul de Craciun „West Side Christmas” se deschide pe 25 noiembrie, in Parcul Drumul Taberei
[ad_1] Primaria Sectorului 6 continuă și în 2022 tradiția Târgului de Crăciun ”West Side Christmas”, eveniment ajuns la a doua ediție. Organizatorii și-au propus să...
InfoCons: Ziua Mondiala a Educatiei – 19 ani cu o 9atitudine in educatie!
[ad_1] De 19 ani, InfoCons se implică activ prin desfășurarea de activități, programe, proiecte și campanii în domeniul educației! Cu ocazia Zilei Mondiale a Educației...
Porti nume de animal? Intri GRATUIT, marti, la Muzeul „Antipa”!!!
[ad_1] „Vă așteptăm marți, 4 octombrie 2022, la Muzeul Antipa, să sărbătorim împreună Ziua Mondială a Animalelor! Cu acest prilej, vă anunțăm că toți vizitatorii...
Mesajul premierului de Ziua Internationala a Varstnicilor: „Parinti, bunici sau strabunici, ei ne-au calauzit pe drumul vietii”
[ad_1] „Bᴀ̆ᴛʀᴀ̂ɴᴇᴛ̧ᴇᴀ ɴᴜ ᴀʀᴇ ᴅᴇ-ᴀ ғᴀᴄᴇ ᴄᴜ ʀᴇɢʀᴇᴛᴜʟ. Eᴀ ᴀʀᴇ ᴅᴇ-ᴀ ғᴀᴄᴇ ᴄᴜ ᴍᴜʟᴛ̧ᴜᴍɪʀᴇᴀ ᴄᴀ̆ ʟᴀ̆sᴀ̆ᴍ ɪ̂ɴ ᴜʀᴍᴀ ɴᴏᴀsᴛʀᴀ̆ ᴄᴇᴠᴀ ʙɪɴᴇ ғᴀ̆ᴄᴜᴛ.” Thomas Carlyle În...
Stiri
Recomandari Timp Liber
Carnaciori in sos de vin rosu
Ingrediente: 12 carnaciori800 g cartofi2 cepe rosii50 g unt250 ml de vin rosusare si piper dupa gust Ingrediente pentru sosul de mustar: 1 lingura de mustar iute2 cepe mici2 linguri de otet300 g smantana Numar de portii: 4 Mod de preparare: Tocati ceapa rosie marunt. Decojiti cartofii si taiati-i rondele. Puneti cartofii timp de 6 minute intr-o craticioara cu apa...
Foietaj cu sunca si ciuperci
Ingrediente: 300 g sunca150 g ciuperci proaspete100 g cascaval ras2 ouao lingurita de fainaun pachet de foitajulei de maslinesare si piper dupa gust Numar portii: 4 Mod de preparare: Taiati sunca in cubulete, pe care le rumeniti intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Dupa ce este gata, amestecati-o cu ouale batute, cascavalul ras si faina. Taiati ciupercile rondele si...
Tarta cu capsuni
Ingrediente: Pentru aluat: 250 g faina125 g margarina70 g zahar2 galbenusuri50 ml apaun varf de cutit de sare Pentru umplutura: 2 oua250 g branzica dulce100 g zahar200 g smantana1 lingurita de esenta de vanilie500 g capsuni Numar de portii: 6 Mod de preparare pentru aluat: Intr-un bol, amestecati galbenusurile cu zaharul, apoi adaugati apa. Amestecati cu mainile faina cu margarina...
Tarta de mere
Ingrediente: 1 aluat foitaj3 mere mari100 g zahar pudra2 oua50 g unt1 lime1 lamaie Numar de portii: 6 Mod de preparare: Decojiti merele si dati-le prin razatoarea mare sau le taiati feliute subtiri, dupa preferinte. Stoarceti lime-ul si lamaia si adaugati zeama acestora peste mere. Adaugati ouale intregi, zaharul si untul topit si amestecati bine pentru a omogeniza compozitia. Etalati...